Osnovna šola Prežihovega Voranca Bistrica

 

OŠ Prežihovega Voranca Bistrica>> Poučevanje na daljavo
Poučevanje na daljavo
h- Pravila šolanja na daljavo (priponka .pdf) 

 

arnesu-Navodila za prijavo v spletne učilnice in odlaganje datotek v odložišče (priponka .pdf)

teams- Navodila za delo v Microsoft Teams

 

 

office365- Povezava na portal office.com
 
 
- Navodila za delo v Office365
 
 

 

Made with Padlet
 
 
 

10. tradicionalni slovenski zajtrk - petek, 20. 11. 2020

 

 

 

123

V petek, 20. novembra, smo obeležili 10. TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK - DAN SLOVENSKE HRANE. V letošnjem letu je imel projekt slogan »ZAJTRK Z MEDOM -  SUPER DAN«. Učenci od 1. do 5. razreda so ta dan obeležili na poseben način, ne v šoli, ampak v svojih domovih. Vsak učenec je našel navodila za naravoslovni dan v spletni učilnici svojega razreda ter v krogu svoje družine opravil izbrane naloge. Aktivnosti so bile raznolike in zanimive. Po priporočilih so učenci pripravili in pojedli zdrav zajtrk. Reševali so kviz na temo Bonton pri jedi. Mlajši učenci so lahko poslušali pravljico Pekarna Mišmaš, starejši pa so si lahko ogledali spletno lutkovno predstavo pravljice. Nato so začele delovati tudi Pekarne Mišmaš po vseh treh Bistricah, saj so mnogi učenci pekli kruh ali medenjačke. Verjamem, da je dan bil meden, ustvarjalen in aktiven, predvsem pa tudi zdrav, v smislu zdravega načina prehranjevanja in gibanja.

Ustvarjalčkov in fotonatečaj v okviru projekta POŠ - 24.11.2020

 

 

 

Pred nekaj dnevi se je v okviru dejavnosti Popestrimo šolo zaključil USTVARJALČKOV NATEČAJ na temo Jesen, ki je bil namenjen učencem 1.–3. razreda. Istočasno pa se je za učence 4.–9. razreda zaključil FOTOGRAFSKI NATEČAJ  na temo Naša vas v jesenskih barvah.
Učenci so se zares izkazali in z nami delili svoje prave umetnine. Nekateri so jih ustvarili z rokami, spet drugi z mobilnimi ali fotografskimi napravami.
Vsem udeležencem čestitam in sporočam, da bom nagrade in priznanja podelil takoj, ko se vrnemo nazaj v šolsko zgradbo.
Hkrati pa bi tudi vse ostale učence povabil, da se vključijo v  različne aktivnostih, ki potekajo v okviru projekta Popestrimo šolo in jih sproti objavljam v spletni učilnici. Tako lahko svoje popoldneve popestrite na športen, ustvarjalen ali razvedrilen način.
Na tej povezavi (priponka .pdf) si lahko ogledate končne izdelke naših ustvarjalčkov, na tej povezavi (priponka .pdf) pa fotografije, ki so nastale v okviru fotografskega natečaja.

Multiplikator Aleš Zver

 

Obvestilo za starše in učence - 7. 11. 2020

 

 

 

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID – 19 izdala SKLEP, s katerim je zaradi resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID – 19 določila, da se bo vzgojno-izobraževalni proces za vse učence od 9. 11. 2020 dalje izvajal na daljavo.
NAVODILA ZA UČENCE:

- pouk na daljavo bo potekal preko spletnih učilnic Arnes in orodja Microsoft Teams,

- pouk oddelka za učence od 1. – 5 r. vodi razrednik, v proces dela se vključujejo tudi drugi strokovni delavci, za učence od 6. – 9 r. pouk izvajajo strokovni delavci posameznega predmetnega področja,

- komunikacija med učenci in učitelji bo potekala preko spletnih učilnic in videokonferenc (Microsoft Teams),

- učenci ste dolžni sodelovati pri pouku, vsako odsotnost je potrebno sporočiti razredniku,

- naloge je potrebno narediti v skladu s podanimi navodili učiteljev,

- pravila šolanja na daljavo (priponka .pdf).  
POMOČ IN KONTAKTI
V primeru dodatnih pojasnil, lahko stopite v stik s strokovnimi delavci šole preko e-Asistenta ali e-pošte ali telefonsko:
RAVNATELJICA: mag. TEREZIJA ZAMUDA, terezija.zamuda@guest.arnes.si, tel. 041 263-362
SVETOVALNA SLUŽBA: mag. ERIKA HVALA, erika.hvala@guest.arnes.si
RAČUNALNIŠKO PODROČJE: ANDREJ NEMEC, andrej.nemec@guest.arnes.si
TAJNIŠTVO ŠOLE: o-pvbistrica.ms@guest.arnes.si, 02 5735-820 v času od 9.–13. ure.

Spoštovani starši, dragi sodelavci, učenci in učenke, pred nami so novi izzivi povezani z delom šole na daljavo. Zaupajmo drug drugemu, pomagajmo si in verjamem, da nam uspelo postati učeča se skupnost. Naj vas ne skrbi zgolj šola kot taka, kajti skupaj bomo zmogli. Pomembno ob tem je, da bomo ostali ZDRAVI. In to vam vsem želim iz srca,
                                                                                  
                                                                                              mag. Terezija Zamuda, ravnateljica